Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Η ΟΜΗΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΛΑΓΚΑΡΝΤ:η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ    ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΘΙΚΙ:ωχ!!!

5 σχόλια:

  1. Σήμερα θα διαφωνήσω φίλε μου!
    Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΤΕΝ!Πάντως η ταπεινή μου άποψη σε σχέση με την έξοδο της χώρας απο το ευρώ,δεν είναι και τόσο αρνητική όπως των περισσοτέρων(χωρίς όμως να είναι και απόλυτα θετική).Πιστεύω πως ό,τι είναι να γίνει,θα γίνει χωρίς να είναι στο χέρι μας να κάνουμε το παραμικρό για να το αποτρέψουμε.Οσο οι τοκογλύφοι κερδίζουν απο την παραμονή μας θα μας διατηρησουν στο εννιαίο νόμισμα,όταν όμως θελήσουν, θα μας πετάξουν έξω απο αυτό!Αυτό που με ενοχλεί είναι οτι έχει περάσει στον κόσμο(απο ποιούς άραγε;) το οτι η επιστροφή στη δραχμή ισοδυναμεί με καταστροφή, λες και τώρα ζούμε μες τη χλιδή! Ξαναλέω οτι δεν είμαι απόλυτα υπέρ της μίας η της άλλης άποψης,όμως είμαι κατά της ομηρίας που ζούμε εδώ και δέκα χρόνια!οσο για την περίφημη υποτίμηση που θα γίνει στα χρήματά μας να σου θυμίσω πως μόλις μπήκαμε στο ευρώ ζήσαμε υποτίμηση 200 και 300%!(το νερό απο 40δρχ πήγε 170δρχ-50 λεπτα- σε μια νύχτα,το κουλουράκι απο 30 δρχ σε 140δρχ-40 λεπτα -κλπ).Τέλος θα σου προτείνω να ακούσεις (εγώ το κάνω συχνά λόγω δουλειάς )στο ράδιο 9 στους 98,9 στην Αθήνα 12:30 με 2:00 τα μεσημέρια την εκπομπή του Δημήτρη Καζάκη για να δείς πως δεν είναι τα πράγματα όπως ακριβώς θέλουν να μας τα παρουσιάζουν(θα το βρείς και στο internet:radio9 νομίζω...(παρεμπιπτόντως 12 με 12:30 έχει εκπομπή ο Τζιμάκος ο Πανούσης).........ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ φίλε
    Είναι πιστεύω μου ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο Ευρώ ενώ αν φύγει οι συνέπειες θα είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ. Κι επειδή έχω δει τι σημαίνει φτώχεια στην Αφρική, επειδή πριν 2 χρόνια ήμουν στην Αργεντινή, αλλά και δεκάδες φορές παλιότερα, και είδα τι γίνεται εκεί, επειδή…, επειδή…, επειδή…, είμαι σίγουρος ότι αν το ζητήσουμε, το προσπαθήσουμε και το «καταφέρουμε» θα έχουμε εγκληματήσει. Θα είναι το τελευταίο μας έγκλημα πριν το θάνατό μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα παιδιά τα ατίθασα που μας κυβερνούν δεν έχουν εγκληματήσει και δεν συνεχίζουν να εγκληματούν. Είναι ένα πρόβλημα που κάποτε ίσως το λύσουμε κι αυτό με τους 300 και τους περί αυτών! Αυτό όμως δεν με νομιμοποιεί να ζητώ πιο γρήγορα τον θάνατό μου. Ας ήταν έτσι δεν θα υπήρχε ζωή πάνω στη γη, θα είχαμε αυτοκτονήσει όλοι εδώ και αιώνες αφού έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή όλοι θα πεθάνουμε. Συμφωνώ με αυτό που κι εσύ πιστεύεις ότι, «ότι είναι να γίνει, θα γίνει», στο πώς στο τι, στο γιατί κλπ θα διαφωνήσουμε.
    Ζω από το 1976 σ’ ένα υπέρ-ανταγωνιστικό περιβάλλον εργασίας που ισχύει η τετράγωνη λογική και στο οποίο την τύχη σου την έχεις στα χέρια σου. Ήμουν πριν 5 χρόνια σε εταιρία με 60 καράβια που μια ωραία μέρα έβγαλε όλους τους Έλληνες και έβαλε Φιλιπίνους. Σε μια νύχτα έχασαν τη δουλειά τους 2500 άτομα!!! Τραγωδία που την γευτήκαμε μόνο εμείς που τη ζήσαμε, δεν το έμαθε κανένας. Σκέψου τι έγινε και σε άλλες ναυτιλιακές εταιρίες. Όπως καταλαβαίνεις δεν χύνω ούτε μισό δάκρυ για κανέναν. Ζήτησα και διαγράφτηκα από την ένωση πλοιάρχων και από τα μητρώα τους και το πέτυχα. Έχω καταλάβει εδώ και πολλά χρόνια ότι σ’ αυτόν τον κόσμο είμαι μόνος και πρέπει να πολεμάω μόνος μου αν θέλω να επιζήσω να πετύχω να μην πεινάσω. Ακούω δημόσιο ακόμα και τώρα και βγάζω σπυριά. Ποτέ δεν βολεύτηκα. Έβαλα το κεφάλι κάτω και ξεκίνησα πάλι από την αρχή από κάπου αλλού. Συνηθισμένοι οι ναυτικοί από τέτοια.
    Στην Ελλάδα αντιθέτως τα τελευταία 30 χρόνια χιλιάδες νέοι σπούδαζαν εκλεκτές επιστήμες όπως, αρχαιολογία, φιλοσοφία, φιλολογία, ιστορία, μαθηματικά, φυσική, χημεία όχι για να αναπτύξουν, ερευνήσουν, στοχαστούν μέσω της επιστήμης τους αλλά μια σάπια θέση στο δημόσιο των 1000 ευρώ! Κάποιοι άλλοι ακόμα πιο έξυπνοι, με τεμπέλικο μυαλό, προτίμησαν την πενταετή θητεία και την μετά μονιμοποίησή τους στο στράτευμα. Ξεφτίλα!!!
    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι κερδοσκόποι δεν παραμονεύουν έξω απ’ τη χώρα μας αλλά έξω από το σπίτι μας!!! Για μένα ισχύει το «δεν ήξερες, δεν ρώταγες;». Η έτσι κι αλλιώς δεκάχρονη ομηρία μας οφείλεται στους κακούς ευρωπαίους ή στον κακό μας τον καιρό; Γιατί δεν σκεφτήκαμε ότι ήμασταν όμηροι 4-5-6-7-8 χρόνια πριν όταν ζούσαμε με τα δανικά; Μήπως γιατί τότε μας βόλευε; Μου θυμίζει κάτι τύπους που τον καιρό της ανόδου της Σοφοκλέους το έπαιζαν «μάγκες» μεγάλοι ενώ στην πτώση βγήκαν στα κεραμίδια παριστάνοντας τα θύματα, τους τύπους που έχασαν τα λεφτά τους στα καζίνα και τα φρουτάκια. Η ρήση του Πάγκαλου «όλοι μαζί τα φάγαμε» «ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ» με βρίσκει σύμφωνο.
    Επίσης θα μου επιστρέψεις να σε διορθώσω. Η υποτίμηση αγαπητέ φίλε που πάθαμε με την είσοδό μας στο Ευρώ δεν οφείλονταν στο νέο νόμισμα αλλά σε μας τους ίδιους. Στην πουστιά μας, την κουτοπονηριά μας, αλλά και στην large κατάστασή μας που όταν το ματσάκι ο μαϊντανός στη λαϊκή την μία μέρα είχε 100 δρχ. και την άλλη 1 ευρώ δεν άλλαξε τίποτα στις συνήθειές μας. Το αγοράσαμε σαν να μην έτρεχε τίποτα. Δεν μιλάμε λοιπόν για υποτίμηση εκ του εξωτερικού αλλά για ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΑ 24 καρατίων.
    Όσο για τις εκπομπές που μου προτείνεις δεν θα τις δω ούτε θα τις ακούσω όχι από αντίδραση αλλά γιατί όλοι μας ακούμε αυτό που αρέσει στα αυτιά μας. Γιατί όπως υπάρχει ο Καζάκης που τα λέει ΕΤΣΙ υπάρχουν και άλλοι που τα λένε ΑΛΛΙΩΣ. Δεν θα βγάλουμε άκρη ποιος τα λέει σωστά. Κι εδώ που έχουμε φτάσει κατ’ εμέ κανένας δεν θα επιβεβαιωθεί. Όταν αυτό που περιμένουμε να γίνει θα είναι ή ΕΤΣΙ ή ΑΛΛΙΩΣ τότε ο καθένας μας έχουμε πιθανότητες 50% να επαληθευτούμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι – πάλι - ή ΕΤΣΙ ή ΑΛΛΙΩΣ η Ελλάδα μας θα πεθάνει. Αυτό τελικά δεν θα είναι σίγουρα κακό αφού μόνο μετά τον θάνατο υπάρχει ελπίδα να αναστηθεί. Ο ζωντανός δεν ανασταίνεται. Που φτάσαμε! Να επιζητούμε το θάνατό μας!
    Καληνύχτα χρόνια πολλά, καλή χρονιά, καλή καρδιά, υγεία και ανθρωπιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλά τα λες.και ξέρεις τι με πειράζει πάνω απ'όλα;οτι ενώ όλοι μας κάνουμε θυσίες,αυτές είναι χωρίς καποιο όφελος!,συνεχίζονται οι σπατάλες , οι διορισμοί των δικών μας παιδιών με 9.000 ευρω τον μήνα(πρωην συμβουλος παπανδρεου), το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας στο 1/3 της πραγματικής τιμής( αεροπλάνα)και μόλις αυτά αποκαλύπτονται δεν υπάρχει κάποιος να λογοδοτησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...